Locale Altele
Sambata, 26 Octombrie 2024
Sam, 26 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Rasta Man va fi internat la „nebuni”
Florin Răchitan  - Joi, 6 Octombrie 2011

Unul dintre personajele pitoreşti ale Sătmarului, binecunoscutul Rasta Man (sau Rambo ori Sandokan, cum mai este numit de sătmăreni) îşi va găsi adăpost în scurt timp la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele cu handicap mental adulţi „O nouă viaţă” din Satu Mare. Cel puţin asta e intenţia autorităţilor locale, care par a fi hotărâte acum să-l scoată de pe stradă.

 

Primarul Iuliu Ilyes şi directorul Serviciului Public pentru Asistenţă Socială, Doina Văsuţ, au declarat în cadrul unei conferinţe de presă că se fac demersuri pentru internarea acestui om bolnav în centrul de pe strada Gorunului aflat în administrarea Consiliului Judeţean.

 

„Trebuie să luăm această măsură, deoarece nu putem să privim impasibili cum acest om trăieşte pe străzi şi îi deranjează prin agresivitatea sa pe sătmărenii care trec zi de zi prin zona centrală a oraşului” – a declarat primarul.

 

Internarea sa nu va fi, însă, uşoară. Practic, nimeni nu ştie cum se numeşte, iar el nu are nici un fel de acte personale, se bănuieşte doar că ar fi originar de undeva din judeţul Cluj, dar a ajuns de mai mulţi ani la Satu Mare. Înainte de a fi internat, trebuie clarificate aspectele legate de identitatea sa, însă, în mod evident, el nu poate să ofere informaţii în acest sens.

 

Un caz puţin mai uşor este cel al femeii cunoscute ca „Muta” şi care poate fi întâlnită cel mai frecvent în Piaţa Mare. În general, ea nu-i deranjează pe comercianţi şi cumpărători, însă devine agresivă sub influenţa băuturilor alcoolice. Trăieşte din cerşit, dar îşi cheltuie cam toţi banii pe băutură.

 

Despre ea se ştie deja că se numeşte Ileana Balog şi este originară din Dorolţ. A fost internată de mai multe ori la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean, dar acum cutreieră străzile deoarece, teoretic, nu reprezintă pericol social.

 

La Centrul „O nouă viaţă” vor avea parte amândoi de îngrijire de specialitate, iar sătmărenii vor scăpa de deranjul provocat de aceştia, mai ales că în ultima vreme s-au înmulţit reclamaţiile ce îi vizau pe cei doi la Primărie şi la Poliţia Locală.




5241 vizite
Distribuie pe